A hazánkban is egyre ismertebb Mascarpone (ejtsd:
mászkárpóne) inkább sűrű tejszínre, mint sajtra emlékeztet, de
népszerűsége egyre nő, szerencsére itthon is.Ismét a
longobárdok hazájában járunk, a színhely Lombardia. A Mascarpone Lodi és
Abbiategrasso környékén készül. Állítólag innen, a Mascherpa család
egykori farmjáról származik a Mascarpone.Évszázadok óta készítik
tehéntejből ezt a puha, tejfehér, krémes állagú sajtot. Íze magában
sótlan, kicsit jellegtelen, édeskés. Zsírtartalma 70% körüli. Régen
kizárólag ősszel és télen készült.Szószok és mártások készülnek
Mascarponéból, de a legnagyobb mennyiségben édességekhez használják. A
tiramisu (ejtsd. tiramiszu) mindig jó minőségű mascarponéból
készüljön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése