Pasztőrözött tehéntejből konyhasó, kálcium-klorid,
baktérium szintenyészet és oltóenzim hozzáadásával, alvasztással,
préseléssel, hevítéssel, gyúrással, fonással, szikkasztással,
természetes füsttel előállított félzsíros, félkemény sajt.
Érzékszervi jellemzők
Külső: Vékony kérgű, sárgásbarna színűre füstölt.
Belső: A sajttészta egyenletesen halványsárga, a metszésfelület zárt szerkezetű, a sajtszalag vonala jól látható, de zárt tekercset képez, zsírzárványok megengedettek.
Állomány: Rostos, szálas szerkezetű, szájban elomló.
Szag: Jellegzetesen füstölt, enyhén savanykás.
Íz: Jellegzetesen füstölt, savanykás, kellemesen sós.
Csomagolás: Vákuumfóliába
Gyűjtőcsomagolás: 22 db/karton.
Tárolás: 2-10 °C között
Érzékszervi jellemzők
Külső: Vékony kérgű, sárgásbarna színűre füstölt.
Belső: A sajttészta egyenletesen halványsárga, a metszésfelület zárt szerkezetű, a sajtszalag vonala jól látható, de zárt tekercset képez, zsírzárványok megengedettek.
Állomány: Rostos, szálas szerkezetű, szájban elomló.
Szag: Jellegzetesen füstölt, enyhén savanykás.
Íz: Jellegzetesen füstölt, savanykás, kellemesen sós.
Csomagolás: Vákuumfóliába
Gyűjtőcsomagolás: 22 db/karton.
Tárolás: 2-10 °C között
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése