2014. december 26., péntek

Brillat Savarin fehérpenészes tehéntejes sajt

A fehérpenészes Brillat Savarin tehéntejes, triplatejszínes, brie-stílusú francia sajt. Vajas, krémes, gazdag ízű, vékony természetes fehérpenészes héjjal. Állaga olyan krémes, mint egy finom fagylalt! Lekvárral és friss, ropogós kenyérrel is érdemes megkóstolni. Nevét egy XIX .században élt francia gourmandról, Brillat Savarinról kapta.
Brillat Savarin-egy hármas krém desszert sajt hozta létre sajt-készítő Henri Androuët az 1930-as években. Nevét 19. századi gasztronómia és ínyenc, Jean Brillat-Savarin Anthelme.
Ez egy ipari sajt három tejfeldolgozók található az Ile de France régióban. Mivel minősül hármas krémsajt, Brillat-Savarin zsírtartalommal rendelkezik, legalább 75%-a ért hozzáadásával gazdag, zamatos krémet teljes tej.
Fiatal sajtok íze hasonló a friss sajt, de általában ezek érett körülbelül 4-5 hét fejlesztésére összetettebb ízek.
A lejárt Brillat Savarin-egy tipikus, fehér, hamvas kéreg belső massza, amely vajas-fehér színű. A textúra sűrű, nedves és enyhén meszes elég lusciousness és krémszerű egy hármas krémsajt. Ízek vaj, só és tejszín a tippeket a gomba, dió és szarvasgomba.
Brillat Savarin-pár jól Pale Ale-és Pezsgőfesztivál, és néha a Domaine Chandon Rosé vagy Viognier.
Készült tehéntejből
Származási ország: Franciaország
Régió: Ile de France, Típus: semi-soft , kézműves, Zsírtartalom: 75%, Textúra: krémes és sűrű, Kéreg: penész érlelt, Szín: fehér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése