2014. december 26., péntek

Hajdú Parenyica

Pasztőrözött tehéntejből konyhasó, kálcium-klorid, baktérium szintenyészet és oltóenzim hozzáadásával, alvasztással, préseléssel, hevítéssel, gyúrással, fonással, szikkasztással, természetes füsttel előállított félzsíros, félkemény sajt.
Érzékszervi jellemzők
Külső:     Vékony kérgű, sárgásbarna színűre füstölt.
Belső:     A sajttészta egyenletesen halványsárga, a metszésfelület zárt szerkezetű, a sajtszalag vonala jól látható, de zárt tekercset képez, zsírzárványok megengedettek.
Állomány:     Rostos, szálas szerkezetű, szájban elomló.
Szag:     Jellegzetesen füstölt, enyhén savanykás.
Íz:     Jellegzetesen füstölt, savanykás, kellemesen sós.
Csomagolás:     Vákuumfóliába
Gyűjtőcsomagolás:     22 db/karton.
Tárolás:     2-10 °C között

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése