2014. december 26., péntek

Le vigneron sajt

Elzászi (Franciaország) lágy sajt pasztőrözött vagy nyers tehéntejből 50 % zsírtartalommal. A Le Vigneron erőteljes Munster sajt, amit fűszeres traminivel kezelnek. Kapható kerti fűszeres és fűszerpaprikás változatban is.
Az érlelés alatt egészen addig rendszeresen mossák a sajtot, míg ki nem fejlődik a rúzsos bevonatú kéreg, s a sajt el nem nyeri finom, telt illetve tüzesen pikáns ízét.
Kiváló az étkezés lezárásaként, forró, héjában főtt krumplihoz vagy tájjellegű receptekhez, például a Munsterquiche-hez.
Általában elzászi italokhoz, sörhöz, fűszeres traminihez vagy szürkebaráthoz fogyasztják, de telt markáns vörösborokhoz is megfelelő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése