2014. december 25., csütörtök

Cheddar sajtos rúd

Hozzávalók:
250 g reszelt cheddar sajt, 250 g vaj, 250 g liszt, 1 kk. só, 1 tojás és magvak a tetejére
Elkészítése:

A reszelt sajtot és a vajat alaposan összedolgozom a sóval, majd belegyúrom a lisztet is. A tésztát műanyag fóliában 1-2 órára hűtőbe teszem. A kihűtött tésztát jól átgyúrom lisztezett felületen, kinyújtom nagyjából 4-5 mm vastagságúra, megkenem a felvert tojással, vékony csíkokra szelem. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem a rudakat (nem szükséges túl nagy távolságot hagyni), végül megszórom a tökmaggal. 200 fokos sütőben 12-13 perc alatt aranysárgára sütöm a sajtos rudakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése