2014. december 25., csütörtök

Pizza négyféle sajttal

Hozzávalók:
5 dkg mozzarella sajt, 5 dkg parmezán sajt, 1 adag omlós tészta, 5 dkg márványsajt vagy, 5 dkg gorgonzola sajt, 5 dkg scamorza sajt
vagy 5 dkg bel paese sajt, 1 doboz konzerv gomba, 25 dkg főtt sonka, 20 szem zöld olívabogyó, 8 db paradicsom, 1 csomó szurokfű, 4 evőkanál paradicsompüré, ízlés szerint frissen őrölt bors, ízlés szerint só
Elkészítése:
Nyújtsuk ki az omlós tésztát, és osszuk el a 4 pizzaformában.A tésztalapokat egyenletesen kenjük meg a paradicsompürével.
A paradicsomokat hámozzuk meg, szeleteljük fel és helyezzük a tésztára.A sonkát vágjuk csíkokra, és a szeletelt gombával osszuk el a tésztákon. A zöld olívabogyókat magvaljuk ki, és ezt is helyezzük el. Szórjuk meg sóval, borssal és finomra metélt szurokfűvel.
A reszelt sajtféleségek egy-egy negyedrészét szórjuk a pizzák egy-egy negyedrészébe. A 200 C-fokra előmelegített sütőben 15-20 percig süssük, majd vegyük ki és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése